Friday, June 25, 2010

ini ade satu kisah..


takdi hujan renyai-renyai...
aku jadi teringat ...malam sebelum aku keluar kuis.aku ade melawat bilik akak ni.aku memang suke singgah bilik dia..tapi xtawla dia suka tak sebenarnya aku pergi bilik dia.eeheh..
ade sorang akak dalam bilik ni..cakap kat akak sorang lagi..aku dengarjelah..dia cakap tapi lebih kepada bertanya kot....lbh kurang mcm ni.. " kalau saya dengar bunyi hujan...renyai2..saya rasa sayu..kenapa eh kak? kalau hujan lebat saya tak tahulah.." pastu akak tu pun ckp la.."bunyi hujan tu..ibarat bunyi zikir..mengingati Allah..pasal tu la kot jadi sayu..setiap titisan tu ibarat zikir yang tidak berhenti2.." gitulah lebih kurang jawapan dia.pastu..saya pun menyampuk.. lebih kurang ginilah kot soalannya... " camner pulak kalau tengok matahari terbenam kak.? sebab saya rasa sayu time tu.."
akak tu pun bls something like this " maybe..sebab kita tak taw adakah esok kita masih hidup lagi atau tidak..boleh tengok sunset lagi tak esok..."....

bila aku teringat ayat tu...sebenarnye,,aku baru perasan petang sebelum keluar tu...aku and kawan-kawan aku balik lewat..and masa balik tu..kami dh nak maghrib..nampak matahari terbenam dari arah masjid.lawa sangat.. dan patutlah rasa sedih...

Memang itu sunset last saya kat KUIS tu kak...

Sunday, June 20, 2010

Takde tajuk.Harap maaf

sangat2 terasa dengan kata-kata seseorang.

jangan pernah menghina!
aku juga bermula dari sana.

............................

maaf,saya tidak dapat terima.
...
hanya yang pernah sj akan merasai ape yang tidak pernah itu rasa..

senyap.diam..
stress dengan dunia.