Tuesday, February 28, 2012

kau ilhamku..


see if you understand this or not..

dulu2, saya pergi sekolah..sebab nak jumpa kawan-kawan..thats the only reason i guess..
kawan tak g skul, rasa macam tak guna pergi skul, walaupun sebenarnya..tu bukan tujuan utama registered masuk sekolah..

saya rasa saya sangat teruk [memang teruk] kat sekolah dulu, [sekarang pun]
every aspect... sorry,,sorry..sorry..


ok, saya cakap ,,sekarang saya sangat rindu sekolah..

sangat..

em.. :(



saya rindu nak tunggu bas pagi2..[ada pas bas utk ingatan..]
saya rindu nak kena tahan kat pengawas..seriees..
saya rindu muka-muka dalam kelas..[ yang senyum, tidor, yang fokus[terbaiklah], yang ngantok pastu tengok2 belakang..-merujuk kepada orang yang duduk depan-saya n tiqah perasan yang apabila mereka ngantok, mereka akan start tengok2 kat belakang, mungkin sebab tak nak bagi cikgu kat depan kecik hati,, yang banyak cakap, yang senyap..]
rindu geng-geng lepak..[sangatsangat]
saya rindu tulis-tulis surat masa bosan belajar [saya simpan lagi semua tu :)]
saya rindu kantin 'kak we' walaupun makanan dia sikit + tahap kesedapan tu/bolehlah/walaupun senanyer takleh ukur tahap.kan2..[hua3]
saya rindu bilik komputer..
saya rindu blok yang kena runtuh sebab nak buat bangunan baru..[saya sangat suka blok lm tu...]
saya rindu main pemadam.
saya rindu kejar2 kat blok,
saya rindu saat saat dimarahi/tegur [ ustazah zainab mostly]
saya rindu adik2
saya rindu hari sukan[walaupun saya join indoor jak., ada jual2, , macam main2 pun ada, kacau kawan yang tengah jual,  g makan sama2, abes duit tak taw beli mende...]
saya rindu kacau kawan-kawan saya..
rindu jamuan akhir tahun..kat uni ada request nk buat mende ni, tapi nak bayar duit kelas pun dah macam nak mati,,fotostatnye...eventS yang tak abes2..
rindu qiam ramai2..[walaupun saya rasa saya tidor je kat belakang tu..]
rindu aktiviti2 dia, [walaupun masa tu saya agak tak suka, arr rindu gakk]
saya rindu bergossip[erkk..]
saya rindu dewan xm- tiap2 tahun pun duk belakang sekali sebab nama huruf Z.
saya rindu suasana dalam bas [form1-form 6/kejap naik bas -macam-macam cerita..]
saya rindu belajar dalam surau-sebab tak cukup kelas..
rindu belajar dalam library-.rindu lepak kat tangga sambil makan papadom
rindu kena spotcek..har3
perhimpunan- seingat saya , dalam 5 tahun lebih belajar kat sana tu.. tak banyak pun kesempatan saya nyanyi lagu sekolah, asmaulhusna, sebab... saya selalu tak sempatt..-bas lambatt..
teringat cerita kat YIK [ oh yes, tak rindu keadaan dalam pejabat/tapi saya rindu dengan perasaan tu.idk how to describe this one, you know i miss 'it' so much.  ]
teringat cerita masa tak bertegur sapa..[reason dia sangat sengal...]
teringat cerita tak siapkan keje sekolah, pegi skul pagi2 semata2 nak copy orang punye keje.
rindu rumah sewa..walaupun sekejap je..tengok astro kat rumah tokma, makan eskrem.main kat sungai.. rindu pilih sayur, masak sama2..[walaupun saya tolong bg moral support je,.hua3] buat jemput-jemput ikanbilis, pisang. nasi sup ayam, sotong, bbq, tengok kolam lintah/ eh ke pacat.. main badminton.. rumah tu kecik tpi jadi besar bila kita happy, dan seriesly, saya taknak ingat sebab saya keluar rumah tu..hohoho..
rindu Mj, rindu cg Afzan..[both of these teachers help me alot, moral support is what i need]

ok, saya rindu mereka..


by all means, sangatsangat.


p/s: realitinya, saya takdak gambar dorang langsung. nak rujuk pun takde, sebab fb dulu- deleted.. .tapi insyaAllah, kat hati ada..




kadang-kadang menyesal tak study betul2.. tak tanya macam2.. 


if i am there, at that moment again..i want to tell this person that,
listening is no harm, tho u're not going to use it at that moment, u might need it some other times.. respect your teacher, its not the karma that we believe on, but we know that, whatever we did, bad or good, are goin to be paid..i want to tell this person to ask if there is any doubt in the  heart. in the mind..  they would be more than happy to assist you....if only i can be there again, i want to tell this person to cherished every moment, from the start of her day, to the end of her time..to tell and to show if you loved your friends cause they cant read your mind, tho you hope they can reach your heart, they cant be sure till you tell em, .i want to tell this one person ... .to be positive, and to keep on believing in herself cause if the person doesnt believe in her own ability, who will?  




Sunday, February 26, 2012

saya pun tak tahu betul tak tindakan tu..

bila kita berhadapan dengan kawan2 . yang kita sedar dia dah langgar syariat Allah,
eg: free hair..
maka kita pun teringin nak tegur, tapi ...
teringat kelas rakan kaunselor masa sem 2 dulu,
Puan kata, siapa kita nak ubah orang tu sekelip mata, nak ubah dia? even mak ayah dia pun xbising..
jadi saya amek langkah, tidak menegur, saya tahu berdosa..tapi insyaAllah, mungkin dengan cuba dekati dia dan tunjuk contoh yang baik, mungkin Allah akan bagi hidayah kat dia....

insyaAllah..

masalahnya, kadang2 yang kita nampak hanya surface, kat atas je.., bila yang kita cuba rawat sebenarnya tersangat dalam.. . there's deeper than that..more than what eyes could [choice] see..




p/s: lately, i kinda realize that, ive been more annoying.. erk..srry, if i had annoyed you...

Saturday, February 25, 2012

adik2..

tengok tV dengan jarak yang sangat dekat..

baju kaler merah,,
kain pelekat wane hijau..

adeiilah..


terbalik la plak gambar

Friday, February 24, 2012

im home, lovely lovely..

study week, supposed to be a week to study..
yet, people just take a 'gist' about it, concerning that, what matter most is the 'holiday' part..

im glad, the most horrible week out of all the 14 weeks, had ended.
im glad for the hours of my night times, that i had spent looking for things to add up into my slides  got rejected, approximately 2 hours before the presentation times ..already ended.

alhamdulillah for everything..
this week, sure is a memory..



Thursday, February 23, 2012

cuti 'study' week sy,, 2 minggu..

hahaHAHAaha

Monday, February 20, 2012

near the end

sometimes, u just cant force your brain to understand every single thing.







Sunday, February 12, 2012

its dark and..

sometimes, we tend to be afraid. when it is dark, when we are alone. when there's nobody there.. but then,  when the situation changed, there's comfort there, even when the light is off, even when the night already did arrived.. when you know that, there's your friend. sleeping by the next bed. but then, why cant we apply the same thing?

when we know that there is always Allah .. close to us, way much closer than our dear friend who's sleeping.

Allah kan dekat..

haihh..

ye, im talking about myself.








Saturday, February 11, 2012

post di pagi hari yang mengantok.

patah tumbuh hilang berganti..

tapi yang patahnya gigi kapak..
ok lah, boleh ganti dengan gigi palsu..
tapi tetap tak sama....


p/s: nak minum kopi yang panas.

Saturday, February 4, 2012

oh, taktaw ah..

"zu dah takde assignment ke?"
 "ada, kenapa?"
"nampak macam relaks jer"
"arr.. ye ke"


..

hhoho, masa dapat soalan ni, nak tergelak pun ada,
saya sangat banyak keje sem ni..
tapi sebab banyak sangat....jadi ginilah..
haha..