Saturday, October 30, 2010

yes yes yes ! and nooo..

yeahhhh yeahh..da start cuti...
ade 3 minggu semuanya...kepten tak balik rumah seminggu... tapi stay kat kat sini..sampai hari khamis.. 4hb.. sedih hari tu tengok ramai kawan2 kepten balik..tapi takper,, masih ada lagi kawan2 yang belum pulang. dorang stay lagi lama.2 minggu.. kapten stay seminggu jer.. kapten ingat nak stay 2 minggu jugak.tapi adek kapten masuk wad 5 hb.jadi kapten nak duduk kat umah dalam tempoh tu.

Sepatutnya, kapten kena study la kan.. Alhamdulillah..so far so good. walaupun masih terselit sedikit hiburan tatkala study tuh.. 

Log 4 the past 2 weeks..

Sangat menyakitkan otak...penuh dengan presentation,, role play nyeh... pastu assignment  yang last minit baru nak buat... hehehheeheh...tapi alhamdulillah sekali lagi..kapten berjaya siapkan dalam tempoh yang sedikit awal..satu minggu awal..kapten tak mahu, minggu study kapten dipenuhi dengan kerja2 seperti assignment semua..nanti lain plak study week ni jadi...
dan dlm 2 minggu yang ;lalu..tiap2 hari kapten makan nasik and telur jah..telur dadar...waaa best.. rm2 only.. nasik kapten taruk banyak2... kawan2 kapten selalu tegur, tapi kapten wat tak taw ja.. kapten nak jimat duit.. xperlu makan banyak kali dah..kalau dorang nak makan lagi,,kapten tak ikut lah..
cuma ade lah sekali dua,,kapten teringin nak makan benda lain...kapten beli jugak..tak rigid sangat pun.. cuma sedih la pastu tengok duit..oh ya..duit ptptn dah masuk ..alhamdulillah.
and kapten dah beli dictionary.. oxford punye..teruk an.. nak final baru beli dictionary,,, almaklumlah,,baru dapat ptptn..
my foreign language class,, we got quiz,,quite hard i guess...i hope that i managed to answer it well..i don't know..i'm so sorry ustaz..
satu agy,,,kelas lab hari tuh(2 weeks ago study, then last week present) sangat best.. kapten dah belajar wt hyperlink untuk powerpoint..and after that my lecuter ask us to do presentation based on what we had learn.. memang penuh dengan semangat giler..kawan2 kapten pun perasan..siap pun awal..kapten memang suka benda2 macam tuh..hehehhehe..tq Sir.!

masa presentation hari rabu hari tuh..
lecturer kapten tak tetapkan tajuk ape..dia kata any topic.. kadang2 kapten suka ..tapi kadang2 tak jugak..cz kena pikir sendiri..tapi tu lah yang buat students lebih creative an..ni memang last minute punya idea.. tibaii..kitorang sebenarnya nak wat role play..tajuk sangat best..tapi tak sanggup nak acting.. baca skrip pun dah termuntah..

ni group presentation..

here are the list.

Types of presentations that we had performed ( ni semua group)

  1. recite poem,, recite the poem with your style,..- .tell the class what is the meaning of the poem.this one we did.we didn't even use slide..only instrumental song(kitaro-caravansary) then the backdrop of the stage was darken..nak amek feel katekkan... Note : please prepare the meaning ..if not, it would be disaster..my group is a total disaster...kitorang goreng ja meaning tuh..hahhaha
  2. role play- splendid! they did a great job.they use slide,,but only to show the situation.music play an important part..choose wisely
  3. presentation with slide,superb!...choose the topic wisely.don't read from the slide..applause to you,,and applause to others..
ni plak role play yang paling last..
memang skema giler group kitorang...i dont know that we actually can totally  change the skrip..wawawa..sedih.,tapi takper..lepas suda..

after all,,let they comment it..

and,for the whole weeks here..,, this week is the saddest.. saying goodbye to dearest lecturer was hard.. moreover when the lecturer isnt in our own faculty, so, the chance of meeting them is quite impossible... 

footnote : i'm very afraid ..those carry marks will be out next week..pray for me..and final is just around the corner..

jangan lupe study..:D

0 melangkah: