Tuesday, May 3, 2011

[tak tahu nak letak tajuk apa]



Al-kisah.. ada sorang 'girl' ni.. suka nyakat kawan dia..
Minggu tu, minggu 'final'. and satu hari 'girl' ni tanya kat kawan dia..


'Girl' : Fifi. ko dah baca apa je untuk 'gramma'?


Fifi         : [ngan muka blur] 'grammar'?  alaa.. tak baca apa-apa pun lagi..


'Girl'   : ish teruk la ko ni.. teruk, tengok kami, dah baca fatihah dah pun untuk arwah 'gramma' kitaorang


Fifi          : [blur sambil kerut kening kemudian gelak] hahahaha.. ,     aku ingat nak baca yasin lah.. :)


:D [understood?] No?




This 'joke' intend to be more hilarious when we are really saying the word.. haha.. for writing,
I know that some of us still don't quite understand the meaning because now we are dealing with homophones, it became ambiguous in the term of sounds :)


Tapi cuba pikir balik..bila kali terakhir kita sedekahkan a-fatihah or 'even' doakan 'something'
dekat arwah 'family' kita yang dah meninggal.. ?


Agak-agak nanti kita dah mati.. ada tak yang akan doakan kita?





0 melangkah: