Thursday, May 26, 2011

semester 2- mata berkelip, tamat sudah.

its like you're already at the edge of the highest cliff in your life, you almost fall down, but somehow somewhat, there are hands that grabbed and pulled you. 
|and you're saved|


let me tell you, a story that begins with a saddest looks on planet earth...

p/s : mungkin termasuk sikit citer sal sem 1..sikit..
2nd p/s : gambar tak teratur, lupa yang mana dulu...:[malas nak pikir]

january- the registration 
february-  the start of so called no holiday for me [and some of us]
 march- i dont remember . famili day?
april -dinner +  final 
may-final + english camp+my bday!  + result out+ holiday

apa perasaan korang bila ada sorang kawan tinggalkan kita. terus dari dunia.. tanpa sempat kita cakap bye-bye. mintak maaf..dan tarikh tu, tarikh besday kita?

here is the story..

sedih tak. Ondaway g kelas. uniSZA tiba2 jadi banyak tasik,

famili day
gambar kelas 

gambar kelas
majlis dekan- tengok member naik pentas
dinner

dinner lagi
ni masa g darul falah,rindu sama adik2 kat sana. kata nak kol..xkol pun..haha.. tapi gambar ni banyak kenangan, sampai nangis-nangis kalu ingat balik.



ngan lion n sarah sebagai pemukadimmah puppet show

ngan puppet-puppet live

dengan teammates

jadi teacher di tadika terengganu. tapi rasenya, saya tak teach sangat, banyak amik gambar, naik turun.

ngan puppet-puppet lagi.
         oh, ni ondaway nak naik bukit..lari2 kedepan sengaja mau masuk gambar. siot je.
..
banyak lagi jelajah, tapi sebab xda kamera. henset pun henset zaman batu, so tak leh nak capture every moment lah.

..
kapten rasa bulan march..

satu soalan yang aku langsung tak jangka kuar dari mulut sahabat aku. soalan tu bukti betapa aku sangat-sangat bengap dalam hidup ni, ramai aku message, [yang aku percaya] 
ramai yang bagi jawapan, aku buat research[research la sangat]
tapi lagi pening aku jadi. Rasa nak nangis pun ada. tiba satu saat, aku rasa otak aku dah tak dapat tanggung semua tu, tiba-tiba, aku dapat message. jawapan.
aku bagi jawapan tu kat sahabat aku, and dia senyum sahaja. aku pun lega. tapi masih tak lepas, banyak aku tanya. lagi banyak dia jawab. masa tu aku rasa kalu Allah tak hantar dia[kawan aku tulah] pada aku, aku tak taw aku jadi apa, mungkin burung2 liar ....[a jump, a start]

 sem ni gak join mende yang tak pernah nak join masa sekolah dulu, mungkin sebab rasa menyesal tak join masa sekolah, indoor activity, bila orang tanya kenapa join, jawapan : sebab taun ni last jadi junior, sem depan dah ada junior baru, jadi segan nak masuk, lagipun, memang nak try, takut nyesal sebab tak hargai idop. and start to think, oo, i want to go back to my high school life,, my university life.. tu sebab hidup tak capai matlamat, jadi rindu, jadi jeles dengan hidup orang, sebab tak mau jadi gitu kena la alami sendiri.

Darul Falah[ rumah anak yatim]
aktiviti best2..
hehe..first time jadik fasi.. group plak semua boys, adoila,, adik2 dalam tu semua umur form4, ade la sorang dua form 1, pastu fasi laki sebenarnya sorang je dalam group tu, tapi sebab ramai yang menyemak, jadilah ramai fasi laki, and adik-adik laki, tenggelam la kita yang pompuan ni,, haha... pastu,, masa last2 adik-adik tersebut buat hati jadi tersentuh, wahh, sweet tak dapat digambar dengan kata-kata..

Annual dinner
jadi ajk untuk pengangkutan [abang aliff je yang banyak keje]
best, menang lucky draw lagi [lucky draw je pon], rasa bertuah tiba-tiba sebab tak pernah menang cabutan bertuah, Dr Nazri lak tu yang cabut nama.. 
sebelum camp g rumah Mz Mahani, masa camp jadik rindu ngan makanan-makanan kat rumah tu yang tak makan abis..

English camp
jadi committee gak, penyambut tetamu je pun. 
tak taw nak kata apa, terok giler rasa perangai masa camp..
dulu pun terok, tapi time camp lagi dasat..haih2..
masa camp, tiba-tiba ada rumate yang happening.. haha.. :D

tapi ada satu hari, rasa sangat serabut, 10 mei rasanya.
stressed with something so i decided to attend a maghrib's tazkeerah ..
balik rumah rasa hepi sebab dapat jawapan.
ustaz kata :
'buat benda kena ikhlas kerana Allah', baru tak rasa sakit hati, tak timbul soalan 'aku dulu wat baik kat ko, sampai masa ko wat gini kat aku' bila pikir gitu, macam kita buat something sebab nak suh orang tu balas balik, tapi sebenarnya, kita patut buat benda ikhlas sebab Allah, baru tak rasa gitu.. 


sum up untuk perangai sem 2,

rasa sangat teruk, bila pikir-pikir, banyak abiskan duit untuk perkara takda pekdah faedah. Banyak tidor kot. Masa exam tak study sangat, banyak main, pastu.. ingat lagi petang esok exam, main games budak-budak dulu, childhood memories betol.. tak taw korang panggil apa game ni..kapten panggil wawasan 2020 [yang ada nama, negeri, buah tu] pastu main game jari,, and then main game personality based on color.

masa sem 1 dulu lepas dapat result, azam ngan diri nak jadi rajin, tapi tak jugak, azam jugak dengan diri, nak jumpa mentor selalu, tapi tak jugak. nak jumpa lecturer mintak pandangan..jugak tak..

dulu sem 1, masa study week selalu gi bilik lecturer, sem ni tak pergi langsung. melampau. memang pun.

em, apa lagi eh, 

papepun, sekarang result dah kuar, tapi masih belum cek sebab [isi sendiri]


footnote : thanks to askar langit sebab wat post 'kenangan' kapten ngan dia.. :D like like like. 

4 melangkah:

AslamTaslim said...

bye2 sem 2, hye sem 3 :)

Captain Hero said...

hehe..yea... hola sem3 :D

Me MySelf said...

Kelip-kelip kusangka api
Kalau api mana sumbunya
Kau hilang ghaib kusangka kau benci
Kiranya sengaja nk menduga

Kelip-kelip kusangka api
Kalau api mana asapnya?
Hilang ghaib disangkakan mati
Kalau mati mana kuburnya?

hehe...komen xde kne mngena dgn post..kelip2 mata, maka berkeliplah masa

Captain Hero said...

kelip2 mata, maka berkeliplah masa..
moga tidak sia2 setiap kelipan itu.. :)