Friday, November 26, 2010

:(

Henset kapten dicuri orang.xapelah yang tu.jadi ..jadi dah..tapi kapten ase sedih giler.bukan sebab henset kena curi. tapi sebab,, rupa-rupanya,,selama ni, ramai yang kapten sangka dorang tu kawan2 kapten.sebenarnye tak pun.maybe ade certain people.yah.ada.satu dan dua orang yang boleh kapten anggap sebagai kawan. yang lain….no more..no more.. thing happens for a good reason.sebab ni dah cukup buat kapten ase.huh..macam tu rupenyenye selama ni.. kapten tak mahu dah ambil tahu pasal dorang.wat sakit hati ja.

 

logs for one terrible week here. :

1.sekarang ni musim exam.(alhamdulillah for everything.)

2.tak jumpa ramai kawan sekelas..huu~~kalu jumpe pun ,time nak masuk exam.sekadar bertemu muka.

3.tak ada air yang kritikal..mula2 ingt kat uni ja..pastu ingt kat kawasan ni ja..rupa2nye,,seluruh negeri.ish3…tapi semuanye ade hikmah..huu~~ 4hari ja mende tu jadi,tapi seksa.

  • bangun awal untuk mandi
  • solat di awal waktu
  • dapat kenal surau,kerana,,kadang2 kat surau ja ada air.
  • ada komunikasi berlaku dalam rumah. cth :: “ada aaiiirrr daaahhhh!!!!”,,, “ada air tak?” ,, “bila lagi takda air?”,, “air paip and shower laju tak?”
  • sangat menhargai hujan…
  • menjimatkan penggunaan air yang baru disedari selama ini sangat melampau pembazirannya.
  • tolong-menolong.tolong isi dalam botol,baldi,(segala tempat boleh diisi,,diisi.)*juga menjadikan lebih kreatif*haha
  • dapat mencuba guna air dari pili bomba.*kerjasama juga disitu
  • exercise angkut baldi air
  • bantu kawan.hilang sikap pentingkan diri KOT…cth : “rumah ang ade ayaq dak? mai mandi umah aku lah,umah aku ade ayaq da ni tapi bawak la barang2 nak mandi tuh,,cpt sikit,takut air stop.”

ok..asenye,,tu jelah kot post untuk kali ni,xda gambar nak letak.sorry., em..jaga diri,jaga iman..

 

0 melangkah: