Sunday, November 6, 2011

tagging 0.o



so, ni entry khas untuk member satu kelas aku.. @aslam taslim. haha.ok man, aku ingat dalam entry ang kata
yang ni first time orang tag kat ang. haha. oke.for the same reason, aku pun ase cam nak nangis. terharu nii *.*



Rules of teh game :
1. You must post this rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new question for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their pages and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back.



ok, 11 tentang saya.



  1. -seorang yang agak baran jugak sebenarnya, tapi alhamdulillah, dah besar nih, reti control dah sikitsikit.
  2. -sangat suka dialect sabah.sangatsangat
  3. -nak kawen ngan orang sabah..bukan sabah.tak nak..yang penting pekat sabah..dialect dia..hehehe..
  4. -suka membaca, unsur sejarah , atau citer yang tajuk best/lebih kepada beri inspirasi...komik pun suke gak.
  5. -tak suka kena paksa.[sape yang suka?.haha]
  6. -setakat ni, hanya seorang je yang betul2 panggil nama 'fadhilah' -ustazah mase darjah 4.
  7. -tak suke pressure/ kalut nanti.
  8. -tak reti nak marah orang lama-lama.tapi cepat marah.
  9. -sangat tak suke orang yang tak punctual. huhu lagilagi bila orang tu yang tetapkan masa/kita dah bincang. letihhh weh tunggu . benci.
  10. -suke main games/ mmorpg.
  11. -tapi berhenti main sejak form 4.atas sebabsebab tertentu. 



jadi nih soklan yang aslam tanya .



Apa nama betol and penuh hang? nama dalam ic.
nama penuh..xpayah la kot.hoh hoho.hoo..[sebenarnye nk jwb betul tapii..ho hohoh..xperlu lah kot.]

Kenapa ber blog? no xnak reason yang cam bangang and self righteous, sila bagi jawapa jujur.
kalau tengok kepada first2 post, lebih kepada nak kongsi perasaan[haha, geli,] ok , pastu sekarang,
di upgradekan lagi,, saya nak kongsi tips2 hidup[err, pengalaman maksudnya], nk wat review, nak kongsi apa yang tahu..nak taw pendapat orang.



Umur please..
19.

Weight ko skang? hahaha kalau blogger pompuan aku rasa mesti xjawab ni
boleh ye xnk jwb, haha. tak nak jawab.[soklan kedua aq skip]

Setuju x yang media masa di Malaysia ni lame gila sebab pro pada parti politik, xde yang mainstream yang betol2 bebas bersuara?
haha, yup, cth : lau kat tv, pasti akan dibanned trus.. tapi mungkin sebab dorang dah betul2 betul yakin?
tapi yang tak best bila ada pemimpin sendiri wat salah, terus jugak back up, sebab ye dah yakin ngan parti
yang tu, em,tak kisah,pembangkang ke tidak, lau ade yang wat salah tolong tegur,sebab negara ni, negara kita.



Kau kalau tengok senarai new entry kat Dashboard biasa x main skip skip sebab taw blog tu xbest tapi follow jugak? haha
pernah .tapi kemudian, baca jugak sebab orang lain takde nak post yang baru.. hehe.

Are you in a relationship right now?
relationship between?,clarify sket.[wt2 xphm]

Pernah main kayu tiga?
tak.

Pernah jadi mangsa curang?
hoho, tak pernah, and tak nak.

Apa cita-cita zaman kecik dulu?
polis...polis trafik. [aq sangat enjoy tgk roda-roda KL, and armed reaction.haha]

Favorite cartoon time kecik2 dulu pe?
doraemon..*.*


and ni 11 soalans dari saya..
weeheee..

1- kenapa letak nama blog macam tu?
2- banyak2 blog yang follow, blog sape paling best? kenapa? [kire 1soalan jugak eh]
3- masalah hidup / lau tensyen giler-giler kongsi ngan sape?
4- dalam family, anak yang ke-berapa?
5- kalau online biasa buat apa?
6- antara chat and tengok movie, lebih suke yang mana?
7- apa benda yang kamu rasa cam nak gitaw orang, tapi kemudian tak gitaw sebab rasa cam tak perlu?
8- suke tak kos kat uni yang korang amek sekarang?
9- start belajar formal umur berapa?
10-start solat umur berapa n sapa yang ajar? [ni satu soklan jugak.hehe]
11-berapa minit siapkan entry nih? haha


ok, aq tak banyak sangat follow orang, [kebanyakannye , budak kelas sekarang., jadi sape yang dah kene tag sebelum ni, ikutlah, nak jawab ke tak nak, kalau jawab ok jugak.hehe] time kasih.

3 melangkah:

AslamTaslim said...

hoho thx zuzu! :)

Ami Amin Amirah said...

ok..jap sye nak main gak...

Captain Hero said...

Aslam: haha seronok jugak, thnks tagged

amirah : hehehhehe.. time kasih, time kasih.. heheheh.. best ah jwpn :P