Monday, February 14, 2011

huhuhuhu....no idea...


The Miserable’s two days


Post ni lebih kepada luahan hati.jadi ase xbest guna perkataan kapten.
subhanaAllah,,subhanaAllah,, Allahuakbar,, astagfirullahalazim..
Aku tak tahu ape kena dengan aku. Frust, stress, pending,  lembab semua dah keluar, luck? Bad luck’? dugaan….
2-3 hari ni..semuanya,, semuanya serba tak kena.. start dengan hari jumaat. Sepatutnya,, ade kelas. Memang dah fixed date tu 11.2.2011. pukul 8 pagi. Jadi mestilah g lebih awal kan law kelas awal pagi. Yang aku tak faham ..kenapa kitorang jadi BAIK sangat….sampai tunggu sejam. Yang lagi melampau..kite 9 org je ade kat sane. Semua student fakulti lain TAKDE. Means kitorang yang xtahu. Antara 9 orang tu. Xde sape pun yang salah. .. sebelum tu dah text mdm tnya. Tunggu2  xreply. Kol lah.. pastu, fon dia off upenyer.. kol lectr lain..dia kata kelas hari tu cancel.minggu depan ade. So. That’s it. Done.

Pastu.. malam tu  kul 8,, semua student fakulti kami wajib g dewan coz fakulti sendiri anjurkan program tu. Ok.sampailah sana.
Citer ni… lawak ade .takut ade. Terkejut banyak.
I don’t know how to describe this situation.. bad luck? Lucky?  Haha…
Rezeki ..datang dalam bentuk tak diduga.( did u consider this as ‘rezeki’ my frens?..buah tu rezeki la wei..huuu)
Kami 6 orang( yang lain dr citer kelas cancel atas tu.) kena mintak tolong. Aq tanpa Tanya ape benda yang perlu ditolong..terus setuju..sebab yang bertanya adalah  beliau. Huk3..Lepas tu ikut dia.n (jd tanda Tanya jugak kat org lain) kami pun trtanya-tanya jugak. Pastu beliau pun bagitahu yang suh naik pentas and tolong jadi wakil untuk terima hadiah bagi pihak DEKAN  untuk fakulti lain...hahaha…terkejut giler.series cakap. Start dapat task tu..memang sejuk2 dah..cmpur ngan shivering lagi. Kitorang kena tukar tempat. Dari belakang kena duduk seat depan.kira tmpat v.i.p jugak ah..(pdhl biase jer)  nasib baik, time kitorang kena panggil nama… ramai yang dah balik(walaupun ase cam xproper wat camtu,, xhormat majlis) ..sambung lagi. Lepas tu.. orang yang jemput kami naik pentas tu suh simpan je adiah tu( buah-buahan)  ..yang lagi ..TUttttttttttt… malam tu..ade shoot video.. dia suh buat-buat macam tengok konsert rock wa cakap lu..  kitorng pun wat2 la macam tengok konsert..hahhaha… memang melampau… melampau giler..pastu dah siap semua..sangat2 menyesal,, pasal.. xpadan dengan tudung. And baju.. perangai memang xdapat dimaafkan coz nanti akan dipublish video tu..semua orang akan tengok. SEMUA akan tengok.. video tu akan dipertandingkan dalam festival untuk university.. pertandingan filem2 antara uni. Malunye…

And then, pagi  takdi, 12.02.2011, jam10.58 .. malu sangat2 malu. Masuk kelas(persatuan) lambat. Kalau setakat setengah jam tu  takpe lagi….. masalahnye, 2 jam lambat. How’s that?  Tak tahu and tak terpikir pun nak tanye  orang..ni citer antara kami ber-4( antaranya bukan orang yang sama dengan cerita-cerita diatas..) aku tak mahu salahkan sesape sebab aq pun bersalah sebab ikut. (tolonglah jangan saling menyalahkan) … … lepas tu..jam menunjukkan kul 10.58 ..kitorng masuk kelas and mintak maaf. Memang semua mata sudah tertumpu pada kami.( sebenarnya aku ingat nak masuk duduk terus) lepas 5 minit kelas pun tamat. And kami tunggu semua balik and then pegi mintak maaf and sign attendance.  Malu memang sangat malu.
Jadi…itulah ceritanya, mungkin cerita ni sangat-sangat biasa bagi sesetengah kamu, tapi disebalik tu,, macam-macam yang bergelora. Panas,sejuk, semua ada. Happy? Maybe 3tahun lagi kami akan tergelak besar bila kisah ini diungkitkan kembali . jadi buat masa sekarang, biar aku coretkan dulu untuk legakan perasaan yang macam2 sekarang ni.. salam..

                                                                                                                                                     3.04 pm 12.02.2011

Syaitan

Dapat dari sebuah buku berjudul “Dialog dengan jin muslim” karya Muhammad Isa Dawud.
Apa yang nak dikongsikan disini adalah nama 5 syaitan yang merupakan wakil Iblis untuk menggoda umat manusia.

1) Tsabar
Dia selalu mendatangi orang yang sedang kesusahan atau dilanda musibah, seperti kematian, banjir dan sebagainya. Kemudian dia membisikkan dan menyatakan supaya timbul perasaan benci terhadap Allah swt. Kemudian orang yang ditimpa musibah itu marah dan caci maki terhadap ketentuan Allah swt terhadap dirinya.

2) Dasim
Syaitan inilah yang selalu berusaha dengan sekuat tenaganya untuk mengadu domba, menimbulkan perasaan benci satu sama lain dikalangan suami isteri sehingga terjadi perceraian

3) Al-A’war
Makhluk laknatullah ini adalah specialist dalam urusan terjadinya perzinaan. Anak-anak dia menjadikan tarikan bahagian tubuh kaum wanita ketika mereka keluar rumah, khususnya kaum wanita masa kini, betul-betul sangat menggembirakan iblis di kerajaannya yang besar.

4) Maswath
Specialist dalam menciptakan pembohongan besar maupun kecil.

5) Zalnabur
Syaitan yang satu ini berkeliaran di pasar-pasar di seluruh penjuru dunia. merekalah yang mewujudkan pertengkaran, caci-maki, perselisihan, dan bunuh membunuh antara sesama manusia.


Syaitan jenis mana yang tengah hasut gue skrang.baik kau nyah!

0 melangkah: