Sunday, September 11, 2011

kos apa?

Semalam, ada kawan rumate masuk bilik, datang melawat kot.ramai jugak dalam bilik tu, sampai segan nak masuk dalam bilik sendiri.. haha.dia degree first year, baru masuk intake ni..

maka lepas saya masuk bilik, kawan dia pun tanya lah saya..

kawan rumate : awak amek kos aper..?
saya captain    : amek dakwah..

(kemudian rumate senyum2..)

rumate saya     : ha'ah, dakwah budak ni.. part time dakwah, full time pendidikan.
saya captain     : haha..



..masa nak tidor, terpikir pulak..macam terbalik lah ayat tu...
saya nih full time dakwah..part time pendidikan..:) kannn?




first day class after 2 weeks of 'cuti' sangat bercutii... :D
bulan ni pasti akan jadi sangat sibuk >.<


lagu shin chan versi indon..[saje2 post, hee3]
:D


Seluruh kota
Merupakan tempat bermain yang asyik
Oh senangnya Aku senang sekali
Kalau begini aku pun jadi sibuk
Berusaha mengejar-ngejar dia
Matahari menyinari Semua perasaan cinta
Tapi mengapa hanya aku yang dimarahi
Di musim panas
Merupakan hari bermain gembira
Sang gajah terkena flu
Pilek tiada henti-hentinya
Sang beruang tidur
Dan tak ada yang berani ganggu dia
Oh sibuknya! Aku sibuk sekali...



2 melangkah:

Saya Sarah said...

Wow full time dakwah,as if full time hamba Allah,part time student,proud to b ur sis

Captain Hero said...

yeah,, you got me right, student is what im trying to say.. 'pendidikan' is also ~mandatory~ ,, but what i'm focusing more was my course..more to education, but wait.., educating..isnt it just the same? hehehe..