Sunday, October 30, 2011

ooh,, kejam.., sian solihin..

pagi tuu..baba n mama ajak g k.krai sebab nak g rumah esu nah..

lepas siap2.. saya gitaw kat adik saya...

"adik, era rasa supo nok make eskrem laa hari ni..."

dan dia sengeh jerp..

balik dari k.krai.. baba singgah kat kedai laksa sebab mama teringin nak makan laksa...lagi.
baba parking kete sebelah seven e, and kedai cd..

solihin tahu tuu..

solihin first2 dia sebut nak g kedai cd..

"eya...ee..ee.".*smbil wt gaya tgn*

"xleh g sebab baba g kejap jah,, nanti baba maroh.." [alasan, tpi mmg betul pun]

selepas cubaan tak berjaya..

dia tunjuk gaya makan eskrem..sambil tunjuk duit rm10 yang dia ada [esu nah bagi]

haha, gelak jer lah sebab dia still ingat saya nak makan eskrem pagi xdi..pandai betul..jadi buat alasan nak beli aiskrim kat seven e,, padahal dia nak g beli cd..hahah..

"eskrem xdop jual hok kon..era nak make eskrem kon" [alasan lagi]

balik rumah,,

solihin tunjuk langit..

tengok langit..

"huje ni..bakpo?"

solihin tunjuk kepala..*smbil ckp jugak,tpi xngt dia kata apa*

"haha, adik nok mandi huje eh...?

dia kata ya..

smbil sebut "wa wa.." maksud dia..mandi duo la kot.. dia ajak saya mandi sekali..

heheh..pastilah xboleh adik, nnti demam..

kataku "eya xsihat ni,, tgk ni, selsema, batuk, nnti lagi sakit..xleh main dh ngan adik..adik pun xsihat gop,, batuk2 jugak.."

solihin xpuas hati.. masih ajak mandi, siap bwkkan towel lagi..

tapi baba dengar masa tu.. baba kata xboleh mandi, jadi dia xajak dah..
kesian adik, lain kali kita mandi hujan dua..yer..

ajak solihin makan,
dia kata dah kenyang, makan nasi takdi..

masa tengok citer..tiba-tiba pergi dapur, amek laksa..makan lagi..hehehe..
makan la adik..

sekarang nak main ngan solihin..haha..jadi dua beradik[exclude k.long yang duk kat atas] jer kat umah,, sangat lha.... hee..

3 melangkah:

Saya Sarah said...

ok. jeles.

Captain Hero said...

haha..u got 4months..era ade 2mgu lebeh jer.....no need to jeless..

smlm g econjaya...beli eskrem..nge k.long..heheheh

Saya Sarah said...

jelesssssssssss..nk jugak..nk aiskrim fruit selection!!!huhuhuhu..nak nak nak