Wednesday, October 26, 2011

semester 3. sepantas kilat. mencatat memori

 It was full but sometimes
                                      it was e.m.p.t.y..

well, ever imagined u almost fall down, and a hand grabs u..but then.. it slides down..
                                                                                          and u fell....    

well, it happened.                                                                            


semester 3. sangat pantas. sekejap.. sangat-sangat...

ada gambar-gambar kat post sebelum ni rasanya...jadi tak mau upload lagi.. sebab malas nak browse...huuhu..sorry..

http://akucaptainhero.blogspot.com/2011/08/hujung2-ramadhan.html
http://akucaptainhero.blogspot.com/2011/09/just-another.html


rasanya pengalaman paling tensyen ialah program anak angkat koko...tapi best jugak sebenarnya dalam tensyen2 pun..

ohh..lupa..lagi tensyen ialah english week..[tensyen ker]

ke 'kejot...'

sebelum tu lagi,,,  bukak pose di audi pun satu hal jugak..

berhari raya ngan madam sherry paling best...:)

bukak pose kat pantry pun best jgak.. :)

hari raya kat al-amin pun best gak..walaupun maryam xjoin..boleh lah rasa best jugak. [sebab dapat makan free]


mari kita buat subjeks' review.. [not really a review, sikit kata2 saje]

first..

khidmat masyarakat..

-first2..waaaa..bestt arr... sebab always xda kelas..but come to think of it..buat apa aku masuk mende tu kalau xmau wt kelas... sikit apa pun xdpt pengalaman/ soft skill kecuali mende wajib program anak angkat tu yang semua koko pun kena join. mungkin sebab kekangan masa..jadi sentiasa bercuti....- bosan.

PJ-
-as always,, practical lagi best dari theory.. sebab selalu tertidor masa dia ajar.. tak sempat salin nota sebab slide laju sangat.. dengar2 and xingt.. siap gabung2 notes lagi.. last2 bercelaru.. jadi terus berhenti salin..
wat praktikal pj,, kat padang ..best.. semua best kecuali part lari2.penat seyh..rasa macam kanak2 kembali..sebab sekolah menengah xdak semua tu... jadi teringat sekolah rendah..best2
masa exam..sadiss...

E.Proficiency
..
grammar nih...
nak kata susah, sebenarnya xdalah payah sangat...tapi masa test selalu xdpt markah penuh o sipi2 nak penuh ke..

Intro to Tesl..

ye lebih kurang linguistic, tapi macam payah sikit lah..best lah jugak..tapi banyak giler teori2 nk kena ingat.. miss kata..macam biasa..'. semua kena paham'..hapal satu2 dok jadi keje..nak explain pun dok reti..[mmg agak xphm pun sebenarnye.]

usahawan
- boleh lah... subjek uni..

aqidah n akhlak

- best. subjek ni best.. subjek uni..

methodology

subjek ni kelas ye kena mengajar...  seram jugak lah ...tapi senior kata masa ni lah kena tumpu betul2..semua tu penting utk masa depan...mengajar nanti [bukan semua ke penting]..
minggu2 first..tiap2 minggu ada group's task... simple tapi sakit jugak nak buat.

pedagogi..

intro to tesl, methodology, pedagogy,..semua lebih kurang....  pedagogi ni bahasa melayu.. masa micro teaching yer..punya la dasyat....


apa-apa pun, semester 3 ni jadi agak jahat sikit banyak sebab ..

*imbas kembali masa sem 1 and sem 2[jahat sikit]*

selalu duduk depan.mai lambat pun still duduk depan...orang amek tempat ..marah2 kat belakang smpai xleh nak belajar sebb nk marah... pergi jumpa mentor..study week jumpa lecturers..selalu mai awal...


sem 3...

duduk depan...tak..awal pergi pun seat belakang amek..
mai awal jarang-jarang..
kadang2 sengaja lambat sebab hostel dekat ..[alasan]
mentor xjumpa langsung, result tak tunjuk..
study week... jumpa ,, tapi secara tak sengaja sebab teman member hantar apam balik kat lecturer..alhamdulillah, dapat la jugak sikit2 ilmu last minit.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
masa exam..

dulu dalam hall je dapat tengok muka member2 sekelas..sekarang hostel, bilik dekat2..memang selalu nampak..lain lah... :)

............



.................

sem IV menanti2... 9hb dah kena pergi.. insyaAllah..


















2 melangkah:

uhibbunur~ said...

mmg sekejap je rasa kan...

sekarang akak pun dah sem5, nnt bulan 1 exam, then sem depan practical, then lps practical dah final year..

aduh,tua dah rupanya..huhu

masa semakin singkat, byk benda perlu dibuat. Allah~

p/s: fighting utk next sem. selamat datang ^^

Captain Hero said...

practical nnti kat u jugakke k.nas.. ke kt mn..

yup..sekejap je..rasa jer lm.tpi sebenarnya,, duk termenung , pejam kelip pejam kelip, bukan masa stop..bergerak jugak..tengok2 dh berjam2 habeskan masa..


p/s : all de best final nanti..:D