Thursday, March 10, 2011

2-1/4







"Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi yang lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan tidak pernah memiliki keberanian untuk mengutarakan cintamu kepadanya"


that is one of my friend status.. n i would like to change it a little bit ... "Sungguh menyakitkan menyayangi seseorang yang tidak menyayangimu, tetapi yang lebih menyakitkan adalah menyayangi seseorang dan tidak pernah memiliki keberanian untuk mengutarakan perasaan sayangmu kepadanya"


cinta dan sayang itu dua perkara yang sama..?


saya sayang ayah dan mama saya..
saya cinta ayah dan mama saya


saya sayang adik2 and kakak2 saya
saya cinta adik2 and kakak2 saya


saya sayang kawan2 saya
saya cinta kawan2 saya


sounds different...so i guess,, cinta and sayang tu..serupa tapi tak sama...




back to the real topic :"Sungguh menyakitkan menyayangi seseorang yang tidak menyayangimu, tetapi yang lebih menyakitkan adalah menyayangi seseorang dan tidak pernah memiliki keberanian untuk mengutarakan perasaan sayangmu kepadanya"


pertama kali baca status tu..yea,, buat kapten berfikir? xberfikir ke selama ni? ..=(
penat dan sakit, sebab terlampau tiada keberanian untuk menyatakan hal sebenar..
sebenarnya,, mungkin tak sayang pun..just..tak berani nak bagitahu..hal-hal yang sepatutnya takde benda nak disegankan...




kawan kapten..namanya Awan (bukan nama sebenar)
kata.. "sampai bila nak jadi camni"


i guess..its forever..
because,,maybe i am too ....too...very.very..EGO.



kalau selalu buat macam dah tahu... (sebab memang dah tahu wat pe tanye lagi)
"buat-buat tanya." awan said. 
kalau tak..sampai bila... topik takkan bermula.




and sadly it was true..there's never 


so, i decided to do something..


and i hope it will change the situation



i quoted my friend status again.. "SoMeOnE AsKeD Me:
'iS iT WrOnG We FaLL iN LoVe WiTh SoMeOnE aLThOuGh ThEy No LonGeR AvAiLaBLe?'
Me:HuRm...YeS u CaN,BcOz LoVe iSn'T BoUT 'OwN' BuT 'FeEL'.=) "


i dont know what to comment on this..but yep..it is true..
[-but just to let you know..this has nothing to do with my post..i just quoted it bcoz i likes it.]



....


with this..i end my post for today. :)


and i hope YOU read this.


p/s: the title of this post- simple but that described the things.

0 melangkah: