Sunday, March 6, 2011

something new for me


I thought I am busy…but maybe, you are busier..
I said..i don’t have enough holiday…but maybe…you doesn’t even have a day we called holiday…
I guess I am busy..but yes you’re busier coz you only read and I am the one who wrote.

Okay…ta sempat balik rumah..means busy.
Mungkin jugak memang membusykan diri?

2 hari yang lalu… hari jumaat…sepatutnya kapten ada kelas..tapi kapten skip..

WHAT !!??!!

Yeah,, ponteng.
Kenapa kapten ponteng,,
Firstly, I am sorry.
Kapten join debate interfaculty
Sebab tu ponteng.
Kapten ada bagitaw kawan : “ kalau buat pagi saya takleh join debate coz ada kelas, kalau petang boleh.sori”
But unfortunately ,, kawan ni jugak maybe tak taw..yang debate tu wat pagi..untuk cari orang lain ganti..memang tak mungkin..coz at first memang xde yang nak masuk pun…hurmm..

Kenapa kapten angkat tangan first : “man, zu nak join.”
Kenapa kapten kata nak join?

Coz kapten teringin nak join..ha3..yes..teringin..(masa tu x taw tarikh bila lagi)
Kapten pikir : baik join sem ni..coz lau teringin giler2 nak join sem depan.kapten xkan join dah.coz segan kat junior.sem ni  still junior and lau jadi pape,,xdelah nak malu sangat.”

And yes..kitorang KALAH.

1st round kalah(government)
2nd round menang(opposition)
3rd round- saya agak kitorang kalah.(government)(asenye kalah)

thnxs team8..korang memang hebat..
and agak lawak bila kapten sangat-sangat gerun kat 3rd speaker yang lawan kitorang..waaaa..memang menakutkan..but..tu semua lakonan semata-mata...cayalah kak


to hanimmaryam and azizi..thnxs for supporting..HERE HERE..haha
 and coz banyak sumbang idea..and duit jugak.
and also, thnxs to semua yang menyokong..yang pergi tengok kitorang 
: tyra,man, umar, madi, fauzan, syafiq,syameer..and yang menyokong dari rumah..
afi and hani..and semua.secara langsung atau tidak.,

Itulah citernye..debate sangat seronok. ..sem depan join mende lain lak..
and..masih lagi rasa terkilan coz skip kelas hari tu..


yang penting pengalaman..
kalah menang tak kisah..yang penting saya dah ada pengalaman berdebat...yes.!
jangan kecewa kawan-kawan (walaupun keciwa sikit2,,tapi sikit jelah coz xmau dah ponteng koko n kelas)

DEBATE-roughly

* tak perlu grammar yang betull as long as cakap dalam english - example " i is thought we can win"
*tak perlu persediaan dari rumah - coz kita dapat tajuk kat sana and bincang selama 30 min untuk berdebat.
* no formal attire..nak pakai camna pon boleh
*fakta boleh tipu..just be confident --susah2 nak konfiden menipu.
*untuk menang debate..kita kena bagi debat yang sangat menyakinkan and ...solve the problem.

0 melangkah: