Thursday, April 14, 2011

Hohohoho [part 2]





Jadi Kisah peperangan kita akan diteruskan lagi. Captain harap semua dah bersedia untuk mendengar dan sila pakai tali pinggang keselamatan anda. Mungkin anda akan terjunam ke bawah kerusi kalau tak dengar nasihat.

Okay. Kita sambung balik..
captain tu pegi ah kat bumi n2-2/2 and dia g wat announcement katanya...  “ siapa-siapa yang rasakan dirinya mengenali empunya suara yang bercakap ni boleh ikut captain naik ke angkasa”
dorang tanya.. “ kenapa perlu naik ke angkasa”
captain jawab  “sebab kalau korang tak ikut aku naik, aku akan serang korang”
orang-orang bumi reply lagi “dan kenapa pula macam tu?”
captain jawab balik “ eh eh banyak tanya betul, aku ni captain kat angkasa. Satria-satria kat sana dah bersedia nak takluk bumi dah ni…  kalau korang tak ikut aku, korang dikira sebagai ahli bumi, dan kalau korang ahli bumi, memang kitorang akan bunuh korang”

lepas  tu, ramai la penduduk bumi menumpang kat angkasa, transport dorang ialah awan nano..kesian kat penduduk bumi yang dah mengkhianat negara tu,pasal awan nano tu kecik je..tak muat naik ramai-ramai sampai ada yang masa naik tu jatuh2 tapi nasib baik sempat pegang-pegang ngan orang lain, tapi ada la jugak yang tak sempat sampai jatuh mati dalam laut.. tapi padanlah jugak ngan muka dorang..bukannye nak defend bumi, tapi penakut sampai orang gertak sikit dah pun ikut lari ke angkasa...yang dah mati tu,, mati sia-sia je..
pastu, tiap-tiap petang dorang buat riadah, askar langit yang conduct activity tu, riadah dorang berlari-lari pusing angkasa. Memang kesian ah penduduk bumi ... kena buli kat atas tu.yang tak dapat habiskan 10 round kena paksa menari poco-poco sampai  maghrib..takda pa yang leh captain buat selain dari membuli dorang jugak..[waH, KADANG-KADANG rase best buli orang ni]

tapi askar langit, satria angkasa and captain takdelah kejam giler sampai tak bagi dorang makan, bagi jugak, tapi makan-makanan angkasa lah. [peringatan : bumi masih belum berjaya ditakluk] dorANG MAKAN JEMAAH, kat atas first stage, first stage dah penuh ngan orang bumi sampai captain takleh nak wat persembahan dah, terpaksa wat second, third stage plak, tapi lepas pikir-pikir, orang atas captain kata [majikan captain la] , tak perlu, nanti lau nak bagi dorang makan, suh makan je ke atas awan. [selain dari lembut , juga menyamankan-itu propaganda penjajah semata-mata]



Dalam pada itu, kat bumi : jam 1307 


Srikandi  kesatria –yang ahli bumi tu... dah resah gelisah dah ni, dia risau gak tentang serangan yang sedang berlaku kat bumi terchenta dia ni.. tapi ape sangat la yang dia boleh buat selain dari tengok tengok and tengok.. sebenarnya dia pun nak lari ke angkasa gak tapi sebab terlambat dengar announcement jadi takleh nak gi. Kemudian dia rasa bersyukur ah, sebab lepas dengar citer-citer yang tersebar yang mana penduduk bumi di angkasa kena buli teruk..ish ish ish. Eh tapi nasib baik, ramai gak yang tak dengar pengumuman tu plus memang nak jaga bumi [jadi masih stay kat bumi].so,  dia ada geng ah.. dia pun pikir la camna nak defeatkan orang-orang angkasa ... yang paling penting selamatkan orang-orang yang dah mengkhianat tu..sebenarnya srikandi kesatria ni pun tak mau tolong tapi sebab teringat kan kalau dia tolong mungkin gaji naik ke ape ke..dia gagahkan juga pikir camna nak tolong –tolong dorang ni...
Lepas wat mesyuarat agung ngan penduduk bumi lain [sempat lagi dorang buat , orang lain dah ramai nazak kat luar-sebenarnya alasan je semua mesyuarat tu, nak nampak wat keje]  jadi kata sepakat telah diputuskan...

akan bersambung selepas nightline

1 melangkah:

Me MySelf said...

lamanye nightline..hehe