Thursday, August 25, 2011

captain main2

semalam tidor lewat..
eh, takde lewat punn..setakat jam 2 lebih,, tapi mata dah kuyu tahap apa dah masa tu..

bertolak dari unisza jam 1.45 .pukul 3 naik bas. pukul 5.30 sampai mache.dalam 5.45 sampai rumah..
penatt...walaupun sekejap, tapi penat meloncat2 dalam bas tuu..haiiih,, city liner kan,, padahal beli tiket seat depan, tapi ade yang dah duduk, tak sampai aty na halau, orang tua kann..jadi seats yang available hanya belakang.

sampai umah, rupa-rupanya mama tak tahu yang anak dia ni nak balik.. haha..baba yang tak kasi tahu,
mama wat muka pasrah..
kata kenapa tak bagitaw..
hoho..

pastu mama kalut-kalut masak..
sebab anak dia, lepas salam terus tanya "hari ni masak apa?"

Mama tanya penat tak? jawab penat, sebab memang penat, tapi still main2 kat dapur lagi,
nak tolong tak reti, kejap masuk, kejap keluar. mama tanya nak tolong tak,, hehehe..

jawab la boleh jer, sebab kat UniSZA kadang2 gi tlong kat pantry,, takkan kat umah sendiri takboleh..memang teruk kalau gitu...


dah azan, maka berbuka laa..

solat, mandi, and siap-siap nak pergi terawih...
tunggu-tunggu kat luar lambat sangat dorang ni...
gtaw alang " era g dulu larh"

alang kate :jangan , tunggu la dulu"

captain kate ok..

pastu dornag pun keluar,,tiba-tiba masuk kereta..

"aik, pehal ...ni g surau blakang ni jah ponn..."

mama pun kata " kiter g trawih masjid besar.."

captain "aaaaa, sejak bilerrr?"

maka solat laa di masjid..

waa ..bestt..tapi panjangnye satu rakaat dia baca..:)

wat 8 rakaat jer..

balik rumah,

tengok detective conan...sampai pukul 2 lbh..and tidor..


2 melangkah:

Saya Sarah said...

kan acik dah pesan...hehe..1 rakaat dia baca 1 muka surat, sebab nk abeskan...

Captain Hero said...

takper2..dah sedia mental n fizikal..tapi xreti lah nak cuba translate maksud2 msa imam baca tuu..