Thursday, May 17, 2012

HUSM .lagii...

bila baba ajak saya dua hari lepas untuk gi spital teman solihin, [ade appointment]
saya memang tak mahu..
tapi last2 saya pergi jugak.

oh solihin, tolonglah bagi kakak kamu ni rehat, atleast, a day for me???  [mata bersinar2]
memangla dia tak bagi.*menangis*


jadi ni citer nye pagi takdi, eh, dah pukul 1.25 pagi..jadi ini cerita semalam..:)

tapi kali ni, mama n baba ikut sama,
Aslam pun [ sbb die nk g cek gigi]
baba kata hari ni [merjuk kepada semalam] hari guru, tapi die tak dapat gi, sebab kena bawak adik g hospital..

masa kat HUSM, baba bawak aslam g klinik gigi, dia suruh sy bawak solihin g klinik kanak-kanak,
mama ikut sama, tapi mama kat belakanggggggg..kena tinggal, budak tu lari2..

tengok kat signboard, xde plak tulis wad kanak-kanak,,
suruh plak solihin yang tunjuk jalan..
baba kata, jalan xsama mcm yang pergi haritu.[dh lupe pun jalannye haritu]

so, memang ikut solihin jep, xde la hundred percent, kejap2 tengok belakang, tanya mama betul tak, mama angguk je,
dasat solihin, ingat jugakk..[dah memang bertahun2 dok ulang mai sini jee]

tapi masa odeway nk masuk selekoh, ada plak orang jual CD,
trpakse la alihkan perhatian dia ngan buat2 tanya macam2,, main tutup2 mata, menari2..erk..

lepas dah masuk lorong tu. lorong ni, maka sampai la kami,
pintu belakang,
pastu g la daftar,
kat luar..

dia tulis.
"klinik pakar pediatrik"
patutla xde tulis kanak-kanak,
apa maksud pedatrik pun xtahu..

lama gak tunggu nak panggil nombor tu..
tiba-tiba..
ada doktor pelatih pergi dekat solihin,
salam ngan mama,
tanya pasal adik.

memang prosedur die la kot..

solihin ni berapa? [soalan dia.]

taklama pun die interbiu solihin sebab adik dah start bosan, jadi dia sambung borak ngan mama je,
lagipun,mesti kakak tu tak faham pun.[die suh kami -saya n solihin]panggil die kakak, nama apa tkthu..huhuh]

solihin bosan, blaah camtu je,,ceess..



oh , lupe nak cakap,
aslam  tak jadi g cek gg sebab,
hari rabu n khamis,
khas untuk orang tua jee..

errk..kih3.jangan marah.


woi, budak kecik jelah![ ayat jeles]




kat sana ada satu bilik,
namanya,
bilik permainan..

mainan budak kecik,
asyik ajak saya main sama.
tapi malas nak masuk,
sebab pakai kasut,
klu sandal ke,
senang sikit,
malas sungguh[alasan]


dah kena panggil.
kena g bilik no 3,
sy pon ikut sama,
sebab solihin pakse. >.<

..
harini, ada appointment pasal thyroid solihin,
doktor tnye mcm2 ,makan ubat tak..
bla..bla..bla..

adik..aduh, xsanggup rasa nak stay dalam tu..
xperlu pun naik atas katil, die je gediikkk!
solihin berlakon mati,
trpakse la sy brlkon sm,
ada sorang doktor, sorang nurse, mama, baba, and 3 orang doktor pelatih dalam tu..
muahaha..
aarrrhh,,solihin sungguh!


bestnye, boleh try main..

solihin kacau dorang ni, sambil amek notes, sambil gelak2..har3..

taraaa, ni die 'kakaknyaa'!

TQ sebab layan adik!
doktor-baik.

..

lepas cek,
adik kena amek darah,-[dua kali cucuk jarum sebab dia tarik tangan.]

xdapat nak snap picture dh,
bettri dh empty..

hehehe


p/s : kami siap ajar satu gaya tangan kat doktor2 tu tu..hehehehe..


0 melangkah: