Saturday, May 19, 2012

rumah of the apes. versi.luar rumah jeee..

masuk kali ni, dah 3 kali kena 'serang' dengan beruk,
yang first, biasa2 je, tahun lepas kot, yang kedua n kali ni.. macam agak ganas dorang ni..
sebenarnya, kami pun tak pasti apa apa tu, beruk?ungka, kera..monyett...
first2, semua pun kami panggil beruk.muahha,

tapi bila gugle gambar beruk, rupanya, ekor beruk pendek, kera panjang.. agaknya.. kera lah kot.


gambar tak jelas. ada atas pokok betik sebelum kemudian pokok patah.. ish2. dah 2 batang tumbang masuk yang ni..

ceritanya, haritu, bila 'kera' [anggap jela kera] ni datang haritu, kami buat2 tak tahu je, sebab ingatkan lutong, kalau lutong,memang dah biasa main2 kat kawasan rumah kami, tapi kalau kami keluar, dia takutlah.. kali ni, x, kami lambailah kat kera tu, *ada ke main2 lambai.. cehh,,lagi dekat dia mai, rupa dia pun tak comel sangat.. menakutkan..
tiba2..datang lagi ramai, aiyoo.. macam troopers tuu.. gayanya  mcm nak menyerang rumah ni,, menyelinap celah2 pokok, kejap datang dekat, kejap jauh sikit.. yang tak boleh blah, kera ni, dia tak takut kat kami yang perempuan.. cizz lagi, bila mama k.long,n saya acah2 dorang, lagi datang dekat adalah, siap berdiri lagi.

seram woooo..garang muka dia...

bila ilham keluar baru lah dia terkejut, lari, tapi xlama, pastu datang lagi, waaaah..
ajak gaduh nih.
*ive got feeling, we are kinda need new home* >ilham tiru dialog battleship..ehee.dalam BS, ckp planet, not home. haha.ok off topic*


so, lepas kejadian haritu, baba kol perhilitan, dalam seminggu jugak baru dia nak mai, masa tu, kera2 dah takda, lutong pon dah xmai rumah sekarang, tak tahulah kenapa. jumpa hutan baru kot..[rumah saya dekat2 dengan hutan, sebelah je hutan tebal*


perhilitan datang pasang perangkap, baru je pasang, first mai, tak leh buat apa lagi..
jadi hari ni, perasan, lepas balik dari MADU* nama tempat* takdi, baba g cek belakang rumah, eh.
ada seekor, kecik je,
baba pun g la bagi pisang, kesian la, takut lapar.. kena kurung kan..

lepas tu,, tiba2 keluar la sekor2, ramai jugak..
dorang dah lama perhati rupanya,
tunggu nak wat serangan hendap je.
wakakak..
lawak2..
tapi alhamdulillah sempat lari..

pastu, baba kol kawan dia, suruh datang tembak. kami memang tak kuar rumah dah, kalau kuar pun jaga2 lah.. baling iron board *yang dh rosak* kat kera tu, lari dia, sambil bunyi2..bisingggg..


p/s: kawasan rumah dah macam zoo, bunyi bising kera plus burung2 terbang, comel jugak..ahaaa.. tapi menakutkan.

p/s2: sapa nak kera kecik tu.ameek laaa...ahahhhaha..


2 melangkah:

Saya Sarah said...

waaaah... zooooooo!!!!

Captain Hero said...

zoo kejap, perhilitan dah amek kera tu. pasang perangkap baru.