Friday, June 8, 2012

article tu best.[Guide to Facebook Arguments] do read.


Guide to Facebook Arguments (and online ridiculousness in general)

It's a shame that such incredible tools of spreading knowledge and building enlightening discussions such as Islamic Forums, Message Boards, group E-mail threads, Twitter feeds, and Youtube comment threads instead descend into embarrassing hotbeds of heated fights and countless hours of wasted time. And of all these online mediums, the biggest culprit of all is Facebook.

baca selanjutnya kat sini.



comment saya:
betul la tu, kadang-kadang niat kita nak berdakwah boleh menyimpang.
macam xde keje lain dalam dunia ni selain dari dok gaduh2 benda yang xhabes,
tak, saya tak kata tu salah, betul la tu, nak dakwah. tapi kalau dah tiap2 masa hati tak tenang tunggu reply dari orang tu, [lebih kepada provoksi] kan dah lain tu..sampai berjam2 tuu...
and see, masa tu, niat kita betul ke nak bagi kebenaran, or just..nak bagi hati kita puas??

facebook, created by the jewish, benar kita akan gunakan senjata mereka untuk kalahkan mereka, tapi ingat, alpa sikit, hancur semua, jangan sampai rugikan diri sebab benda-benda kecik, cth : post status dakwah, niat asal nak dakwah la, betul. xsalah. tapi bila niat dan rasa hati dah menyimpang...sangat rugi, niat selain untuk Allah, tak ada nilai disisi Dia.., dapat like byk. then, hati rasa bunga, oh common laa.. -nak disable option untuk like kat facebook memang tak boleh, hati-hati, mungkin ni sengaja dorang buat untuk rosakkan kita.

kita sedia maklum,
penyakit hati yang paling menakutkan ialah ujub,[bagi saya]
orang tak tahu isi hati kita,
kita dok perasan sendiri,
kalu sombong or ria' tuu, orang nampak, and still boleh tegur kita,
kalu ujub..haiihh..

mintak dijauhkan..nauzubillah min zalik.





and, kata brother Hilal, facebook ni ibarat rumah,kalau nak tegur apa-apa yang memalukan/salah, kalau boleh, inbox la, xsusah.


note :
Niat Mark Masa mula-mula buat fb tu pun dah salah, nak stalk orang, and see, dah berjaya dah dia, cakap apa benda yang kita tak tulis dalam tuu, segala2nya boleh tahu.

saya xnk cakap sapa2, saya cakap sendiri je. ni ingatan untuk diri.. yang baik amek, yang buruk xpayah.

nota lagi : blog pun samaaaaaa....................................

0 melangkah: