Friday, December 31, 2010

Hello 2011 .Bye-bye 2010

Orang kata,, jangan bina impian setinggi langit..takut nanti bila jatuh...sakit.




hehe,, lama giler kapten tak menulis dalam ni..rindu jugakla nak menconteng arang   


huu,,, jadi kenapa tulis macam tu,,  dalam lembaran penutup tirai bagi tahun penuh dengan drama kehidupan  ni....


2010,,, tahun yang sangat banyak cerita bagi kapten..tapi sebab tak pandai nak citer jadi...he he he (banyak sangat nak citer jadi kapten akan rumuskan je ,mungkin akan wat summary of the month instead of summary untuk 1 year..hahah bcoz,,completely lupa suda.hahah)




kata-kata dari Allah yang sentiasa jadi ubat buat diri kapten


“…barangkali kamu membenci sesuatu,padahal ia baik bagimu…dan barangkali kamu menyukai sesuatu padahal ia buruk bagimu…Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui”
(Al-Baqarah: 216)



3 buah sekolah..
Bermula dari sekolah kesayanganku Maahad Syamsul Maarif Perempuan..hanya selama 5 bulan...kot.. 
and then, ke KUIS..selama err..sebulan lebih je...the most awesome 1 month that i ever had.. :D..iye ke?
pastu ke UNISZA...






berbalik kepada statement kat atas tu,, betul ke pendapat tu??  ehmm...kapten rasa,, memang betul jugak...sebab nanti,, kalau tak berjaya capai apa yang kita nak giler-giler tu,, takde la rasa sedih sangat kan..tapi..betul ke?


kalau diingat-ingat pulak, masa kat sekolah dulu, kalau pakar motivasi datang sekolah..eh bukan pakar motivasi jelah..cikgu-cikgu pun sama..(pakar motivasi jugak mereka-mereka tuh) kata,, kena target lebih dari yang kita ambil. contoh..ambil 10 subjek kena target nak dapat A 11 subjek..eh gitulah lebih kurang..sebab apa dorang kata macam tu, sebab..kebanyakan manusia,, akan dapat peratus dia dapat lebih rendah dari apa yang dia target tu banyak.jadi..kena lah target banyak2 terus..so kalu jatuh tu,, takde lah banyak sangat... contohnya,, target 11 A walaupun amek  10 A,pastu.tengok2 result dapat la 9 A..err,, camtu la kot..paham tak?? hehehe


tapi mesti sakit..


sapa pernah tengok citer 3 idiots?


dalam citer tu,, babak yang paling kapten ingat ialah bila rancho (amir khan)  dapat lebih tinggi result dari kawan2 dia..
mula2 kawan2 dia ingat rancho tu dapat last..pasal tak nampak nama kat list..dorang dah sedih giler sebab ingat kawan dorang tu akan dibuang sekolah..rupa-rupanya,, Rancho tu,, dapat tempat pertama..dorang tak perasan nama tu sebab dorng cari nama kat bahagian bawah,,,coz nama dorang kat bawah-bawah..maybe tak expect Rancho tu akan dapat tinggi sebab sama-sama study sambil lewa,, eh...(Rancho lagi xstudy langsung.)


daripada citer tu,,kite dapat lihat bahawa,,
memang kite akan sedih kalau taw kawan kite dapat result teruk.tapi yang paling sedih...bila kawan kita tu,, dapat result lebih tinggi dari kita..betul ke tak..??


Em,, citer pasal kawan...
macam-macam jadi..malas pikir walaupun nanti akan terpikir.haha...entahlah..not going well.
......


Masa dulu-dulu..pada suatu hari,,


kapten pernah bagi tahu adik kapten,,yang.. orientasi tu penentu,,kamu suka atau tak suka  sesebuah sekolah tu,, if only,, that day was bad,. its gonna be the worst for the entire life of yours..so,,saya nasihatkan,.,jangan join orientasi.hahaha...
tapi ada je orientasi yang best..you'll never know right..


...



untuk tahun yang baru ni..kapten nak ucapkan..Selamat tahun baru,,happy new year..sanah saaedah ila everyone ..( bahasa rojak sikit ye.sorry)


Semoga tahun ni lebih baik dari tahun-tahun yang sebelumnya...dan ingatlah..segala ujian yang Allah bagi kat kita..insyaAllah..kita mampu hadapi..sebab kena ingat..Allah hanya bagi sesuatu ujian tu untuk hamba yang mampu hadapinya..Allah maha mengetahui apa yang terbaik untuk kite :D
bersabarlah teman.dunia hanya sementara...


so,,lets run towards happiness everyone.beautiful isnt it? eh no eh'?haha


have a safe trip to the heaven..Happy new Year.. and good night.. :)






video ni mengarut sikit tapi..hahaha..lawak giler..xde kena mengena dengan ceerita atas.


0 melangkah: