Friday, January 20, 2012

cheritera cutiku.[di hostel]

ceritanya, start semalam dah boleh balik untuk cuti chinese new year ..[yeayy] , walaupun pada hakikatnya, hari yang terlibat hanya hari isnin dan selasa next week, tapi sebab dah mintak pelepasan kelas untuk hari ahad .. [ada 5kelas, jenuh la nak ganti] dapat lah kami cuti sebanyak 5 hari [yeayy lagii]

5 hari tu banyakk... tapi saya tak balik rumah,,[first time tuu],
nak cuba stay kat sini, kalo bosan saya balik lah, tapi harapnya takk..hehehe..
sedihnya sebab ramai kawan yang balik termasuklah maryam, afi.. ina,, sarahh.. wawa..

tinggal berapa orang je TESLians kat hostel ni, senyap sikit..haha.tapi bosan jadinya.
semalam balik dari bandar[hantar maryam, afi,wawa ke mbkt] dalam kul 12 gak ah.. sebab gi makan mcD, KFC..[duit macam nazak ,tapi masih keluar tiap2 minggu macam ayah kerja gaji juta-juta]

balik hostel gi melepak lagi, Sam ajak tengok movie bilik Adel,
ceehh,, gi bilik dia, semua wat hal sendiri, B dengan downloadnya, Sam dengan..dia proses nak tidur.. adel tengah wat mende tah ngan laptop dia.. dan saya..saya tak tahu nak wat apa.. mata memang ngantok, sebab dari semalam tidor tak cukup sangat.. tapi tak mau naik bilik semata-mata nak amek lappy, so, i grabbed a novel, tak fokus sangat sebab banyak sangat suara-suara[walaupun wat kerja sendiri cakap tak berhenti semua] dalam pukul 2pagi...buku hanya baca beberapa helai tapi ngantok sangat dah, kejap2 tertidor, tersedar..tengok lampu dah tutup. nak naik atas ke bilik, sangat penat..semua dah tidor, tapi ada sorang ni mata masih segar.. B! tak abes lagi mendownload..heheh..[line agak laju biler ramai yang pulang]

yang lain tidor..

tersedar..[tak pasti jam brp]
B masih belom tidor..

...

dah pagi, semua wat hal sendiri, naik bilik sendiri, tinggal Adel sornag kat bilik. eh, tak dia dengan Sam,
pukul 1.30  dorang dua ajak makan.
tapi saya dah kuar beli makan ..sebab ada nak jumpa orang sebelum tu kat cafe..

dalam kul lebih pergi bilik Adel lagi..
tengok movie, kacau2 orang..

B datang, movie dah abes, semua orang wat kerja sendiri pulak,
B dengan download, Adel dengan ..entahlah..
Sam dengan someone's hikayat..and so i am..

tapi mulut bising, cakap tak berhenti..kejap2 gaduh,, pastu senyap balik, cakap balik, bising-bising..

and we killed the time..

pukul 6lebih, Adel balik rumah, kakak dia datang, tapi kami dengan tak tao malunya masih duk bilik dia..
sekejap lagi pergi sana pulak.. oh yes..


ada lagi beberapa hari...
haiih..
kami buat hal, macam takde kerja yang nak buat,
research ada dua
satu malay,
satu english

pilot test [kena design soklan..waaaah]
cari sampel 20 orang first year .[nak kumpul suh wat test dalam satu masa tu yang susah..ayyoo...]

interview hafizzzz...gaggaga...








0 melangkah: